donderdag 7 augustus 2014

Kralingse Plas in Rotterdam

Het Kralingseplas met de Kralingsebos is een schitterend recreatiegebied midden in Rotterdam. In en rond de plas en het bos is van alles te doen. Het is een zeer uitgestrekt gebied van zo'n 300 hectaren en perfect geschikt om te sporten zoals skaten, wandelen, hardlopen, fietsen, zeilen of paardrijden. Vooral voor hardlopers en skaters is het rondje Kralingseplas van 5 kilometer lang een mooi parcours. Maar ook voor een dagje uit met de kinderen is de Kralingseplas een perfecte locatie met veel voorzieningen, zoals grasvelden, speeltuinen, een kabelbaan, zandmachines, een waterglijbaan en uiteraard ontbreken de schommels niet. Ook het strandje, kinderbadje, de kinderboerderij en een klein hertenkamp worden veelvuldig bezocht. 
Op de Kralingseplas kun je prima varen, roeien, zeilen of surfen. Er zijn mogelijkheden om een boot te huren, maar ook zeilles is mogelijk bij de RZV.
Aan de rand van de plas staan de molens 'De Ster' en 'De Lelie', de enige nog werkende snuif- en specerijenmolens in Nederland. Deze 18e eeuwse molens zijn rijksmonumenten en eigendom van de gemeente Rotterdam. Elke tweede zaterdag van de maand zijn de molens in bedrijf en dan zijn ze ook te bezichtigen, waarbij uitleg wordt gegeven over de productie van snuif en het malen van specerijen. 
Vanaf de oost- en de noordzijde van de Kralingseplas heb je een fantastisch uitzicht op de skyline van Rotterdam.
De Kralingseplas is nog steeds het meest geliefde park van de Rotterdammers. 























Geen opmerkingen:

Een reactie posten