zondag 26 juli 2015

Tour de France 2015

Vandaag eindigt de Tour de France 2015 in het regenachtige Parijs, waar eerder op de dag de 2e editie van de Tour de Feminin gewonnen werd de Nederlandse wielrenster Anna van der Breggen. Drie weken geleden ging de Tour van start in Utrecht met een tijdrit en de 2e etappe voerde de karavaan via Rotterdam naar het kunstmatige eiland 'Neeltje Jans' in Zeeland. En in die etappe viel al direct een belangrijke beslissing. Puur Hollandse omstandigheden met veel wind van de zijkant, een valparty en regen zorgden al direct voor de eerste schifting. Jammer alleen, dat in de beslissende ontsnapping geen Nederlanders vertegenwoordigd waren, terwijl dat toch de specialisten zijn in het 'waaierrijden'. De uiteindelijke winnaar Chris Froome won direct ruim 1 minuut op zijn directe concurrenten en met deze voorsprong wint hij ook de Tour in Parijs. Je zou dus kunnen zeggen dat Froome de Tour in Nederland heeft gewonnen! 
Deze keer geen Hollandse etappeoverwinning maar toch hebben de Nederlanders het goed gedaan met een 6e (Robert Geesink) en 7e (Bauke Mollema) plaats in de eindstand en een belangrijke helper (Wout Poels) in de ploeg van Froome.
De reclame is nog steeds de belangrijkste financier van het wielrennen. Voorafgaand aan elke etappe rijdt een bont reclamecircus langs het parcours waar de toeschouwers worden overladen met allerlei snuisterijen. Waar de wielrenners in een 'split-second' langs de toeschouwers voorbijrazen, rijdt de reclame-karavaan in een veel lager tempo langs het publiek. Een carnavaleske optocht, de ene wagen nog fraaier dan de andere. Hierbij een impressie van dit wielerevenement in de 2e etappe in Rotterdam met het accent op de karavaan.



















Geen opmerkingen:

Een reactie posten